3in1 Uccu
H2o Logo New
3in1 Vitakult

Deaweb
Open Society Foundations

 

A Digitális Esélyegyenlőség Alapítvány H2O Programja sikeresen pályázott az OSI felhívására,

melyet két civil szervezettel

együttműködve megvalósít.

A projekt neve:

3 in 1. Együtt az iskolában!

Érzékenyítő foglalkozások és Társadalmi Párbeszéd Színház a roma kultúráról és identitásról, valamint az együttélés fontosságáról a H2O iskolákban.

 

A projekt megvalósítása:

2012. augusztus 01. - 2012. november 15.

 

Idézet a pályázati felhívásból:

"Jelen pályázati felhívást a Nyílt Társadalom Alapítványok Education Support Program-ja hirdeti meg az Európai Civil Társadalom a Helyi Jólét Megteremtéséért című kezdeményezése keretén belül. A projekt célja, hogy erős szakmai kapcsolatokat alakítson ki az oktatás és társadalmi integráció területén aktív közösségi kezdeményezések képviselői közt, hogy lehetővé váljon a sikeres közösségi jó gyakorlatok megosztása, a szervezetek közti információ-és tapasztalatcsere Európa-szerte. A pályázati kiírás közösségi szervezetek/kezdeményezések partnerségben megvalósított projektjeit kívánja támogatni, melyek célja a közösségi szolidaritás és a helyi szintű civil kezdeményezések megerősítése."

 

A H2O elsődleges célja az volt, hogy eljusson a H2O-s iskolákba a szülőkhöz, tanárokhoz, fenntartóhoz, hogy személyesen bemutathassa a H2O Programot, megerősítse a program jenlétét az iskolai és az őket szorosan körülvevő közegben, továbbá elősegítse az érintettek kapcsolatát.

Az Uccu alapítványnak a projekten belüli együttműködés alkalmat teremt arra, hogy kidolgozza és bevezesse az általános iskola alsó tagozatos diákjainak szóló foglalkozását. Az eddigieknél játékosabb és interaktívabb, 45 perces foglalkozás révén igyekszünk a gyerekekhez közelebb hozni a roma kultúrát és társadalmat, lerombolni a tabukat és az előítéleteket.

A projekt céljai kapcsán a Vitakultúra Egyesület Társadalmi Párbeszéd Színházat hív össze Galgamácsán, melynek keretein belül lehetőséget kívánunk nyújtani arra, hogy az iskolában zajló oktatási és tehetséggondozó programokról az érintett résztvevők párbeszédet folytathassanak egymással.

A Társadalmi Párbeszéd Színházzal olyan nyilvános közösségi fórumot szeretnénk létrehozni, melyen az iskolai élet, a színvonalas oktatás és tehetséggondozás ügyében érintett csoportok képviselőit hívjuk össze. Lehetővé tesszük a közösség tagjai számára, hogy irányítottan elmondják és meghallgassák egymás nézőpontját: történeteiket, gondolataikat, érzéseiket. A felszólalásokat élményszerűen, színházi formában, visszajátsszuk.  Célunk az, hogy az iskolában tanuló diákoknak, a jó együttműködés elősegítésével magas színvonalú oktatást nyújthassunk.

Fotók:
Első projekt megbeszélés
,
Vitakultúra próbanap.

A projekt három megvalósulási helyszínén készített képeket itt találja:
Család Általános Iskola - Rezi,
Fekete István Körzeti Általános Iskola - Galgamácsa,
Vörösmarty Mihály Általános Iskola - Budapest VI ker.