Budapest - 2012. november 19. - Iskolaszergyűjtés, adományozás, mozgáskorlátozottak mindennapjaival való ismerkedés szerepelt az SAP Hungary Kft. őszi jószolgálati programjában.

Augusztus végére 4 doboznyi füzetet, íróeszközt, és 100-nál is több, kisdiákoknak szóló könyvet gyűjtöttek össze a szoftvercég munkatársai, hogy segítsék egy Ózd közeli általános iskola tanulóit a tanévkezdésben. Az intézmény magas színvonalú művészeti oktatást próbál nyújtani az ott tanulók számára, akiknek legnagyobb része hátrányos helyzetű.

Szintén az oktatás ügyét támogatta az a félmillió forint, melyet a H2O projekt  további működtetésére fordít a Digitális Esélyegyenlőség Alapítvány. A szervezet célja, hogy minél szélesebb körben elterjesszen egy olyan tanítási-nevelési módszert, mely elősegíti a különböző szocializációs, kulturális háttérrel rendelkező gyermekek együttműködési készségét.


Ablonczy Balázs ügyvezető igazgató (SAP Hungary Kft.) és Rácz Tünde Fatima programvezető (H2O Program)


Október végén pedig a vállalat ebédlője adott otthont egy különleges eseménynek: a mozgáskorlátozottak mindennapjaival, legalapvetőbb kihívásaival ismerkedhettek meg a dolgozók. Így kipróbálhatták a kerekesszékkel való közlekedést, két kerekesszékes sportágat, a kosárlabdát, és vívást, de megtapasztalhatták azt is, milyen a vakok világa, hogyan lehet fehérbottal tájékozódni, vagy e módon helyet találni az ebédlőasztalnál tálcával. Itt a SUHANJ! Alapítványt  kérte fel a szervezésben az SAP.

A programok összesen 200 embert mozgattak meg, tettek elkötelezettebbé egy jobb, élhetőbb világ megteremtésében. Az 500 fős vállalat komolyan veszi a CSR ügyét, folyamatosan kezeli a területet, és ezt a külvilág is elismeri: tavaly kapta meg az SAP Hungary Kft. a „Példértékű gyakorlat" címet, mellyel azon integrált, felelős programokat díjazta a Magyar Public Relations Szövetség, melyek meghatározott stratégia mentén valósultak meg az érdekcsoportok bevonásával, folyamatos ellenőrzéssel és visszacsatolással.

forrás: http://www.sap.com/hungary/press.epx?pressid=19941